Product was added to cart

Alăturați-vă echipei noastre

Considerăm că secretul succesului nostru îl reprezintă oamenii pe care ne bazăm!
De aceea, oferim formare periodică, specializare, potențial de avansare, un loc de muncă dinamic și plăcut, onestitate, încredere, respect reciproc, comunicare deschisă ambivalentă și o colaborare plăcută cu toți membrii grupului nostru.

Drept urmare, membrii grupului nostru dau tot ce pot în tot ce fac și continuă să facă parte din familia Gregory’s timp de mai mulți ani.
Alăturați-vă echipei noastre; vedeți care sunt posturile disponibile (din magazinele noastre și sediile centrale) și trimiteți-ne CV-ul dumneavoastră.
Aici la Gregory’s, implementăm cele mai noi metode de management și ne adaptăm continuu la schimbări, încurajând inițiativa, recompensând excelența în performanță și creând permanent oportunități pentru oameni. Mai exact:

Recrutare internă. Ne străduim permanent să oferim prioritate membrilor propriei echipe. Astfel, avem grijă să ocupăm posturile  vacante cu oameni din propriul grup de forță de muncă, efectuând promovări din interior. Drept urmare, nu doar creăm oportunități de promovare profesională a propriilor angajați, ci și folosim cunoștințele și experiența acestora. Din acest motiv, toate posturile noi sunt comunicate mai întâi la nivel intern, înainte de a căuta candidați pe piața muncii.
Plasarea forței de muncă. Colaborăm cu universitățile și oferim tinerilor posibilitatea de a-și forma experiență de lucru. Într-adevăr, în funcție de cerințele noastre, după ce se încheie perioada aferentă plasării forței de muncă , mulți rămân angajați la noi.
Formare. Investim în formarea continuă. Mai întâi, recunoaștem nevoile de formare individuală ale propriilor angajați, după care implementăm programe de formare, fie la nivel intern, fie în lucrul alături de colaboratori externi specializați, stimulând capacitățile personalului nostru, îmbunătățind eficacitatea acestuia și aprofundând cunoașterea acestora la nivel administrativ.
Program de inițiere. Aplicăm un program structurat și individualizat pentru a asigura introducerea fără probleme și asumarea efectivă a sarcinilor de către noii membri de personal, oferindu-le informațiile și sprijinul de care au nevoie.
Sistemele actuale de management al performanței (Analiza anuală, feedbackul la 360 de grade) asigură îmbunătățirea continuă și dezvoltarea personalului nostru conform obiectivelor strategice ale companiei, viziunii și valorilor acesteia.
Recompensare. Întotdeauna ne recompensăm  angajații pentru bunele performanțe și pentru performanțele la superlativ prin intermediul unui sistem de bonus aplicat tuturor angajaților din sfera administrativă.
Punem preț pe opiniile personalului nostru. Prin intermediul studiilor de satisfacție a angajaților, avem capacitatea de a identifica ariile care necesită îmbunătățiri și efort în vederea creării unui mediu de lucru mai bun. De asemenea, prin intermediul interviurilor în momentul plecării angajaților din companie, strângem informații importante privind, atât punctele noastre forte ca angajatori, cât și ariile care trebuie îmbunătățite.
Am adoptat politica „ușii deschise” prin care echipa de management (CEO & șefii de direcții) este mereu disponibilă pentru întrevederi și discuții privind aspecte care îi preocupă pe angajați.
30 de minute cu HR. Având scopul de a le oferi tuturor angajaților noștri ocazia de a ne împărtăși propriile opinii privind aspectele pe care le-am putea îmbunătăți în calitate de companie și orice alte preocupări ale acestora, am creat întâlnirile individuale de 30 de minute cu Directorul departamentului de resurse umane.
Angajații sunt încurajați  să participe activ cu sugestii privind îmbunătățirea politicilor și a procedurilor care fie îi afectează direct, fie afectează activitatea companiei la modul general.
Program pentru asigurări în cadrul Grupului. Le oferim angajaților noștri asigurări medicale și de spitalizare, asigurări de viață, asigurări în caz de accident și asigurări pentru cazuri de dizabilitate completă permanentă. 
Mese gratuite. Toți angajații au dreptul la o masă gratuită pe zi în cadrul cantinei din sediul central al companiei (o cafea sau un suc și un sandviș sau o gustare sau plăcintă).
Comunicare/ieșiri
Încurajăm toate Direcțiile să organizeze ieșiri la cină.  Acest lucru creează posibilitatea socializării angajaților cu propriii colegi în afara locului de muncă, fapt care îmbunătățește ambianța, cooperarea, solidaritatea și comunicarea în cadrul departamentelor.