Product was added to cart

ALERGENI

Conform noului REGULAMENT UE Nr. 1169/2011 privind furnizarea datelor în ceea ce privește alimentele către consumatori, este OBLIGATORIU să oferim informații despre ingredientele cu potențial alergenic  care pot fi conținute nu doar de alimentele preambalate, ci și al celor neambalate în prealabil pe care le oferim consumatorilor finali  în unitățile alimentare.

În vederea asigurării  informării efective a clienților noștri care ne trec zilnic pragul magazinelor QUICK-CR, am creat tabele ale produselor cu conținut de alergeni, arătând, acolo unde este cazul, tipul specific prevăzut de lege.

1. Cereale cu gluten (adică: grâu, orz, ovăz, secară, etc.) și produse bazate pe aceste cereale
2. CRUSTACEE (adică fructe de mare, precum creveții, etc.)
3. OUĂ și produse pe bază de ouă.
4. PEȘTE și produse din pește.
5. ALUNE (adică arahide) și produse cu alune
6. Soia și produse cu soia până la
7. LAPTE și produse din lapte (inclusiv lactoză)
8. NUCI (adică produse nucifere precum migdalele, nucile, alunele de pădure, fisticul, etc. și produse pe baza acestora)
9. ȚELINĂ și produse pe bază de țelină
10. MUȘTAR – produse derivate, precum muștarul
11. Semințe de susan și produse derivate din susan
12. DIOXID DE SULF și SULFIȚI (conservant prezent în unele produse alimentare, precum vinul)
13. Lupin (adică planta leguminoasă) și produse derivate
14. MOLUȘTE (caracatiță, calamar, etc.) și produse derivate

LISTA ALERGENILOR